Terug naar Vervoer

Vliegen naar Albanie.

 

Je wilt graag eens op vakantie naar Albanië. Een uitstekend idee.  Vooralsnog zijn de opties om er te komen ietwat beperkt. Je kan uiteraard vanuit Nederland met de auto naar Albanië rijden.  Dit zal je zeker een paar dagen de tijd kosten.  Je kan naar Durrës varen, vanaf Bari (Italië) of naar Sarande (vanaf Corfu). Je kan naar (Skopje) Macedonië vliegen en vanaf daar de bus nemen naar Tirana of Elbasan en vanaf daar verder reizen.  Je kan naar Thessaloníki vliegen en daar een bus nemen de grens over, of wellicht een andere stad in Griekenland, en je kan vanaf Eindhoven naar Budapest vliegen en daar op een vliegtuig naar Tirana stappen.

Allemaal opties maar ook allemaal veel gedoe! Veel makkelijker en sneller is het om vanaf Eindhoven rechtstreeks naar Albanië te vliegen. En dat kan! Wizzair doet dit een paar keer per week.  Er zijn vluchten op dinsdag, donderdag en zaterdag.  De vluchttijden wisselen her en der een beetje maar je vliegt rond een uur of 3 in de middag vanaf Eindhoven en rond een uur of 12 in de middag terug. En dat is gunstig want voor niet iedereen ligt Eindhoven om de hoek..  Maar je hebt dus alle tijd om je vlucht te halen en voor je het weet geniet je van een lang weekend in Albanië.

 

4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Jeroen op 26 april 2019 om 19:15
  • Reageer

  Hoi Annelies, nu in het fantastische Albanie! Zal later nog wel wat ervaringen hier op zetten!

  Weet jij of sigaretten duty free op het vliegveld goedkoperzijn dan in de stad ,of maakt het niet uit?

  Jeroen.

  1. Hoi Jeroen,
   Wat heerlijk voor je! Geniet ervan. En uiteraard vind ik het leuk om te horen hoe je het ervaren hebt. Sigaretten zijn op het vliegveld nog wel wat duurder dan in de stad en de keuze is op het vliegveld ook wat beperkter. Groetjes Annelies

  • Maria op 2 februari 2022 om 19:55
  • Reageer

  Hoi,

  Er lijkt anno 2022 geen rechtstreekse vlucht zonder tussenstop (meer) te zijn naar Tirana. Maar vluchten met een tussenstop (ong 4 tot 4,5 uur) zijn er genoeg. Zowel vanaf Amsterdam als vanaf Eindhoven (maar via de laatste met veel langere vliegtijden).

  1. Hoi Marja,
   De vlucht vanaf Eindhoven is zonder tussenstop en dus rechtstreeks!
   Groetjes Annelies

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.