Terug naar Vervoer

Vliegen naar Albanie.

-Belangrijke update-

Op dit moment (5-11-2019) lijkt het er helaas op dat Transavia haar vluchten van Amsterdam naar Tirana gaat staken. De laatste vluchten zullen in maart 2020 plaatsvinden. Dit zou vreselijk jammer zijn, voor ons als reizigers maar ook heel erg voor het land zelf, ze hebben het toerisme immers hard nodig! In december zal Transavia bekend maken of ze wellicht  de vluchten vanaf een andere luchthaven zullen hervatten, Daarom zou het fijn zijn als iedereen deze petitie ondertekend!

 

Je wilt graag eens op vakantie naar Albanië. Een uitstekend idee.  Vooralsnog zijn de opties om er te komen ietwat beperkt. Je kan uiteraard vanuit Nederland met de auto naar Albanië rijden.  Dit zal je zeker een paar dagen de tijd kosten.  Je kan naar Durrës varen, vanaf Bari (Italië) of naar Sarande (vanaf Corfu). Je kan naar (Skopje) Macedonië vliegen en vanaf daar de bus nemen naar Tirana of Elbasan en vanaf daar verder reizen.  Je kan naar Thessaloníki vliegen en daar een bus nemen de grens over, of wellicht een andere stad in Griekenland, en je kan vanaf Eindhoven naar Budapest vliegen en daar op een vliegtuig naar Tirana stappen.

Allemaal opties maar ook allemaal veel gedoe! Veel makkelijker en sneller is het om vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Albanië te vliegen. En dat kan! Transavia doet dit een paar keer per week. In de zomermaanden zijn er vluchten op maandag en vrijdag. Dit jaar biedt Transavia voor het eerst ook in de wintermaanden vluchten naar Tirana aan. Wat een goed nieuws!  Zeker voor mensen die graag een stedentrip willen doen zijn de vrijdag en maandag ideaal.  Voor je het weet geniet je van een lang weekend in Albanië.

Vanaf Amsterdam zet je binnen ongeveer twee en half uur al voet op Albanese bodem en land  je op luchthaven Rinas.  De vluchttijden schrikken je misschien een beetje af. En toegegeven, op maandag en vrijdag vertrekt het vliegtuig wel heel vroeg. Maar hier zitten ook voordelen aan waar je niet gelijk bij stil staat.  Het is rond die tijd heerlijk rustig op Schiphol en je bent zo door de security en douane. Maar wat nog belangrijker is, ’s morgens in alle vroegte ben je al in Albanië en heb je nog de hele dag om te ontdekken.  En wanneer je terugvliegt ben je rond het middaguur weer in Amsterdam.

 

Vliegen naar Albanië, Tirana vliegveld, Transavia.

Vliegen naar Albanië, Tirana vliegveld, Transavia.

 

2 reacties

  1. Hoi Annelies, nu in het fantastische Albanie! Zal later nog wel wat ervaringen hier op zetten!

    Weet jij of sigaretten duty free op het vliegveld goedkoperzijn dan in de stad ,of maakt het niet uit?

    Jeroen.

    1. Hoi Jeroen,
      Wat heerlijk voor je! Geniet ervan. En uiteraard vind ik het leuk om te horen hoe je het ervaren hebt. Sigaretten zijn op het vliegveld nog wel wat duurder dan in de stad en de keuze is op het vliegveld ook wat beperkter. Groetjes Annelies

Geef een reactie

Your email address will not be published.