Terug naar Berat

Het kasteel van Berat

Het kasteel van Berat is een waar hoogtepunt om te bezoeken. Lees hier over de toegangsprijzen en hoe je dit kasteel kan bezoeken vanuit de oude stad en de andere route voor als je met de auto naar het Kasteel van Berat wilt.

Waar je ook bent in Berat, eigenlijk is vanaf overal het kasteel al wel te zien, hoog gelegen boven de daken van de huizen.

Het is van origine gebouwd 200 jaar voor Christus maar heeft meerdere malen letterlijk flink onder vuur gelegen. Hierdoor is het in de loop der eeuwen vaak opnieuw opgebouwd en de huidige staat dateert uit de 13e eeuw. De bewoners  binnen de kasteeelmuren waren voornamelijk christenen en het telde ongeveer 20 kerken en 1 moskee, De meeste hiervan zijn niet bewaard gebleven. Het wordt nog steeds bewoond.

Er zijn verschillende winkeltjes en eet , drink en slaapgelegenheden te vinden. Ook kun je het Onufri museum bezoeken en de schitterende wandschilderingen bekijken.  Maar bovenal zal je genieten van het heerlijke uitzicht over Berat en de omliggende bergen.  De toegangsprijs voor het bezoeken is overdag 100 lek, in de avond en de voege ochtend is het gratis. Leuk feitje om te weten is dat het kasteel staat afgebeeld op het muntje van 10 lek.

Tip: Voor de wandelaars, ga zeker in de zomermaanden zo vroeg mogelijk, De temperatuur kan zeer snel oplopen wat de klim niet leuker maakt.

Hoe kom ik bij het kasteel van Berat?

-Vanuit het oude centrum loop je in ongeveer 20 minuten naar boven. Trek goede schoenen aan want de weg omhoog is naast steil ook redelijk glad.
-Ook met een auto kan je deze weg nemen maar ik zou dan wel een 4×4 aanraden,. Ik heb al wel eens auto’s weer omlaag zien glijden.  Het kasteel is ook van de andere kant met de auto te bereiken, dit is een makkelijker  optie. De weg ernaar toe bevindt zich in het noorden van de heuvel en  is met bordjes aangegeven.
-Je kan ook een taxi nemen, dit zal je rond de 500 lek kosten.

Berat kasteel

Kasteel van Berat

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.