Terug naar Bestemmingen

Dhermi

Albanië leent zich door de zuidelijke ligging en het mediterrane klimaat uitstekend voor een strandvakantie! En de keuze is redelijk groot,  Er is voor elk wat wils. Wat zoek jij in een strandvakantie? Wil je liever wat toeristisch of zoek je juist de rust?  In Albanië kan het allemaal. ik ga graag naar Dhermi. Hier vind je een combinatie van deze dingen.

Dhermi ligt in het zuiden van Albanie, aan de Adriatische zee.  Ongeveer 45 kilometer in noordwestelijke  richting vanaf Sarande, en ook ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Vloré.  Deze laatste en Dhermi worden van elkaar gescheiden door het prachtige Llagona gebergte.  Hierdoor heb je vanaf het strand aan de ene kant uitzicht op de azuurblauwe zee, aan de andere kant het indrukwekkende gebergte. Een heerlijke combinatie.

Het dorpje zelf is eigenlijk opgedeeld in twee delen. Het lagergelegen kustgebied, met de stranden, de boulevard, hotels, eetgelegenheden en barretjes. Hier vind je ook een aantal clubs,  Het andere gedeelte van het dorp ligt wat meer heuvelop, langs de doorgaande weg.  En is ook zeker een bezoekje waard,
Wat ook leuk is, is dat je in de omgeving verschillende mooie baaitjes hebt. Je kan dus zogezegd prima strandhoppen.

Dhermi is een heerlijke strandbestemming, dat vinden meer mensen dus in het absolute hoogseizoen kan het er druk zijn. In juli en augustus is het aan te raden accommodatie vooraf te reserveren.  De prijzen liggen dan ook wat hogervoor Albanese begrippen. In mei en september is het rustiger en krijgt het een beetje de relaxte vibe van een backpackbestemming.  Aan het eind van september eindigt wel een beetje het seizoen en sluiten sommige hotels en restaurants hun deuren.

 

Hoe kom ik in Dhermi?

In Dhermi geraken is al een feestje op zich en ik raad ten zeerste aan dit als een doorreis te doen. Dat je zowel de route vanaf Sarande ziet,  als die vanaf Vlore door het mooie Llogana gebergte.  De kustweg van Sarande naar Vlore is een attractie op zich. En de wegen zijn ook nog eens redelijk!
-Met de auto rijd je er in  iets minder dan anderhalf uur vanaf Vlore naartoe, Geniet ondertussen van de uitzichten  Vanaf Sarande doe je er net iets langer over. Ook hier zal je regelmatig even willen stoppen om de omgeving in je op te nemen.
-Met het openbaar verroer is het misschien iets lastiger. Dagelijks vertrekken in de ochtend een paar bussen vanaf Sarande en Vlore en vise versa. Deze passeren in de late ochtend en kan je ook gebruiken op de terugweg. In het hoogseizoen rijden de bussen wat vaker. De bushalte voor het lager gelegen gedeelte zit aan deze weg. Daar waar de weg naar beneden begint. 
-Met de taxi zal het vanaf beide steden rond de 25 euro kosten.

Het strand en de hoge bergen van Dhermi

Dhermi, Albanie, een schitterende kustplaats

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.