Terug naar Vervoer

Reizen per (huur)auto.

Wellicht overweeg je om voor je vakantie in Albanië een auto te huren.  Leuk!  Het geeft je veel flexibiliteit en dat is  fijn wanneer je aan het reizen bent. Hoewel Albanië  niet bekend staat als het meest veilige land qua autorijden is het wel goed te doen,  Maar let goed op! Lees alles over het verkeer in Albanië.

Dus je wilt een auto huren en deelnemen aan het verkeer. De keuze voor huurauto’s  is ruim.  Vanaf  een twintig euro per dag heb je een prima auto inclusief bijbehorende verzekeringen.  Lees je een beetje in over de verschillende verhuurbedrijven.  Houd hierbij wel in je achterhoofd dat vooral mensen met slechte ervaringen deze delen,

Toen ik met vrienden een roadtrip deed hebben wij een auto gehuurd bij SurPrice . Hoewel er op internet slechte ervaringen te lezen waren, is dit bedrijf ons prima bevallen.  Misschien ten overvloede maar check samen met de verhuurder de auto goed van te voren.  Noteer en maak foto’s van schade die er al is!

Naast de welbekende bunkers,  zijn er nog wat zaken waar Albanie absoluut geen gebrek aan heeft. Dit zijn tankstations en bandenservice bedrijven. Wees dus niet bang dat je zonder brandstof komt te zitten. De brandstofprijzen zijn goedkoper dan in Nederland. Voor een liter diesel betaal je rond de 165 lek, een liter benzine ongeveer 175 lek en een liter gas zal ongeveer 65 lek kosten

Ook in Albanië gelden verkeersregels, ook al houden de meeste inwoners zich daar niet echt aan. Het is aan te raden je er wel aan te houden want hier wordt streng op gecontroleerd en bovenal is het veiliger. Ook snelheidscontroles zijn er veel in Albanië!

Het verkeer in Albanië kan chaotisch zijn en zeker rond de grotere steden ook erg druk. Steeds meer Albanezen zijn in het bezit van een auto, iets waar de infrastructuur nog niet helemaal op berekend is.  Voor sommige kleineren wegen, zeker in bergachtig gebied is een 4×4 geen overbodige luxe.

Hoewel de regering hard bezig is de infrastructuur te verbeteren is dit nog lang niet overal merkbaar De hoofdwegen zijn over het algemeen okay, de kleinere wegen zijn in mindere staat, Let dus goed op de weg om kuilen en dergelijke te ontwijken. En ook vanwege andere weggebruikers, je deelt alle wegen in Albanië met niet gemotoriseerd verkeer en soms met vee,

Voor meer informatie kan je hier kijken.

Verkeer in Albanie

Met de auto door Albanië, Een fietser op de snelweg is geen uitzondering.

8 reacties

Naar het reactie formulier

  • Jeroen Muller op 21 februari 2019 om 16:51
  • Reageer

  Hoi Annelies,

  weet jij hoe het zit met een volledig verzekering voor een huurauto in Albanië?
  En is het betrouwbaar om een auto te huren?
  je ziet dat je soms een eigen hebt van 1200 Euro

  Mag je met de huur auto ook naar Monte Negro Kosovo en Macedonie rijden?!

  Groet,

  Jeroen Muller

  1. Hoi Jeroen,
   De keer dat ik met vrienden een auto heb gehuurd betaalden we 60 euro per dag. In dit bedrag zat volledige verzekering afgedekt. Wellicht hanteren sommige verhuurbedrijven een eigen risico van 1200 euro, maar ik denk dat het in de meeste gevallen wel af te kopen zal zijn. Er zijn veel verhuurbedrijven en het is niet duur om een auto te huren. Volgens mij is het well lastiger als je met de auto de grens over wilt, ik zou dit vooraf altijd afstemmen met het verhuurbedrijf!
   Bovenal, veel plezier in Albanië! Als je verder nog vragen hebt hoor ik dit graag van je.
   Groetjes Annelies

    • jeroen op 25 februari 2019 om 23:02
    • Reageer

    Hoi Annelies,

    dank je. Hebben jullie vooraf online een auto gereserveerd of pas daar geregeld?!

  2. Hoi,
   We hebben dat vooraf geregeld online, bij deze maatschappij. https://www.surpricecars.com/ Zit tegenover het vliegveld en we waren zeer tevreden!
   Groetjes Annelies

  • Anna op 31 maart 2019 om 09:09
  • Reageer

  Hoi Annelies,

  Is het echt onveilig om het binnenland in te gaan zonder 4×4 auto?
  Ik hoor het graag!

  1. Hoi Anna,
   Sorry voor de wat late reactie, ik ben zelf even op reis. Het hangt er echt een beetje vanaf in hoeverre je het binnenland in wil gaan. Bijna overal kan je wel gewoon komen met een normale auto. Maar bijvoorbeeld Teth is nog niet helemaal een verharde weg. Wij hebben een keer een gewone auto gehuurd, dit was prima om mee te roadtrippen, alleen wilden we op een gegeven moment een soort landweggetje nemeen en dat vonden we te heftig voor de auto en toen zijn we terug gegaan. Uiteindelijk zijn we via een normale weg op de bestemming gekomen. Als je geen hele gekke dingen van plan bent dan lijkt me dat dit gewoon met een normale auto kan.
   Heel veel plezier!
   Groetjes Annelies

  • Silke VH op 4 juni 2020 om 20:08
  • Reageer

  Beste Annelies,
  Heb jij weet of het ook mogelijk is om in Albanië een soort van mini-van / camper te huren? Het hoeft geen mobilhome te zijn maar een busje met eventueel camping voorzieningen (bed/kookaangelegenheid/..) is voldoende. Ken jij adressen/firma’s? We vinden veel over gewone huurauto’s maar niet over ietwat uitgeruste bussen.
  Groeten,
  Silke

  1. Hoi Silke,
   Oei hier zou ik echt geen antwoord op weten, ik heb nooit gezien dat ze verhuurd werden maar ook nooit naar op zoek geweest. Succes met je zoektocht!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.