Terug naar Bestemmingen

Durres

Wanneer je een lang weekend naar Albanië gaat en je wilt naast het bezoeken van bijvoorbeeld Berat en Tirana ook nog een kustplaats aan doen is Durrës een prima optie.  Natuurlijk is het niet helemaal te vergelijken met de meer zuidelijk gelegen stranden.  Het grote pluspunt is dat het vanuit Tirana makkelijk en snel te bereiken is.  Ook is er een directe busverbinding van en naar de luchthaven.  Het ligt centraal en is een goede basis voor het maken van verschillende dagtrips.

Durrës is de tweede stad van Albanië, en het is de grootste havenplaats. Vanaf deze haven vertrekken dagelijks boten naar Bari in Italië. De stad zelf is een typische Albanese stad, levendig en een tikje chaotisch. Veel verkeer, een groot busstation en het belangrijkste knooppunt voor het minimale treinverkeer in Albanië. Uiteraard heeft het een grote promenade waar heerlijk geflaneerd kan worden. Er zijn veel barretjes en restaurantjes waar je lekker kan eten en drinken.  Qua bezienswaardigheden kan je (de restanten) van het grote Romeinse amfitheater bezoeken.  Er zijn nog wat meer overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Maar het  staat natuurlijk vooral bekend als badplaats. Hierdoor vind je langs de hele kust, van Durrës tot Golem, tal van hotels, restaurants en winkeltjes. Deze bekende badplaats wordt niet alleen bezocht door toeristen maar ook door Albanezen.

Hoe kom ik in Durrës?

Met de auto rijd je er makkelijk heen vanaf ongeveer overal in Albanië. Durrës ligt erg centraal en is prima te bereiken. De wegen zijn prima.
-Ook met de bus is Durrës vanaf meerdere grote steden goed te bereiken, Vanaf Tirana rijden er elk half uur bussen of minibussen overdag.. Vanaf de luchthaven van Rinas rijdt de Rinas Expres regelmatig.  De bussen gaan om 12:00, 14:00, 17:00. In het hoogseizoen zijn er ook bussen om 10:00 en om 17:45.  De prijs voor deze reis is 480 lek.

Durres, leuke havenstad in Albanie.

De fijne promenade van Durres

2 pings

  1. […] maar ook zeker vanwege het feit dat het op slechts 30 minuten rijden van de Albanese kust ligt. Durrës is één van de bekendste badplaatsen van het land en tevens de grootste havenstad van Albanië. De […]

  2. […] maar ook zeker vanwege het feit dat het op slechts 30 minuten rijden van de Albanese kust ligt. Durrës is één van de bekendste badplaatsen van het land en tevens de grootste havenstad van Albanië. De […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.